Aktiviteter

Lördag 19 oktober kl 14  Sabbatsbergsområdet – historia och framtid

OBS Omvandling av Sabbatsbergsområdet! Henrik Scheutz berättar om stadsdelens historia och Ulf Johannisson berättar om stadens idéer till omfattande förändring  av området – risker och möjligheter.
Plats: Eastmaninstitutet, Dalagatan 11. Kostnad: 30 kr.

Torsdag den 7 november kl 17  Swedenborgs Minneskyrka 

En av de mest okända kyrkorna – till minne av en av de mest kända svenskarna – finns mitt på Norrmalm. Vi får se den fina kyrksalen och troligen även biblioteket med handskrifter av Swedenborg. Kyrkan invigdes 1927, och det finns även lägenheter i byggnaden.
Plats: Tegnérlunden 7. Kostnad: 50 kr.

Tisdag den 12 november kl 11 Frimurarorden  – Bååtska Palatset

Ett unikt tillfälle att komma in i detta palats byggt 1662-69 efter ritningar av Tessin d.ä, och se en del av Frimurareordens lokaler. Sedan 1800-talet ägs byggnaden av Svenska Frimurare Orden, Sveriges äldsta verksamma orden grundad 1735. Avslutas med lunch kl 13 för de som önskar.
Plats: Blasieholmsgatan 6. Kostnad: 100 kr. (Frimurareorden begär 100 kr, därför högre kostnad.) 

Måndag den 9 december kl 18  Stockholms utveckling – från kåkstäder till Hemnet NB: Byte av plats till: Klarahuset, Sabbatsbergsvägen 6.

Byggande i Stockholm anno 1879 – 2025. Om stadsbyggandets drivkrafter. Affärsidéer, politik och infrastruktur som byggt och bygger vår stad. Ola Andersson, arkitekt, författare och skribent i DN, berättar. Diskussion och frågor. I samarbete med Sensus.

Samkväm med glögg, lussekatter och pepparkakor.
Plats: Klarahuset, Sabbatsbergsvägen 6. Kostnad: 50 kr. 


Anmälan till samtliga evenemang: henrik.scheutz@yahoo.se  
Telefon: 0703-41 98 12.  Välkomna! 

Glöm inte att anmäla Er i god tid, och tag gärna med en vän eller bekant så att fler upptäcker vår fina och viktiga förening.