Västra City – Tegelbacken och kring Centralstationen

Västra City – Tegelbacken och kring Centralstationen

Beslut om att påbörja planarbete togs 2016: Centralstationen, del av Norrmalm 5:3 m.fl Dnr 2016 – 17154 – 54. ”ett större grepp över området tas där området norr om Klarabergsviadukten och området kring centralstation kan utvecklas i samklang. Sedan finns inte fler dokument på Insyn. Jernhusen undersöker överdäckning av spårområdet vid Centralen för bostäder och kontor. Tomtmark vid bredvid Stockholm Waterfront ska säljas.

Färglösa klossar som gör Stockholm fulare

181219 Sweco vision Tegelbacken Stockholm city når fram till Riddarfjärden, binder samman Stockholm city med centralstationen, stadshuset och det närliggande vattnet Tegelbackens slutliga mastodontisering. En samling stora färglösa klossar! Anknyt i stället till gamla Klara där Centralpalatset finns kvar. Ettelvas förslag är bättre men inte i harmoni med Stadshuset precis…

Foto: Wikipedia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *