Hus på gården ger omänsklig miljö

Hus på gården ger omänsklig miljö

Innerstadens gårdar är små oaser i den täta staden. Barnen får en trygg plats för lek. Vuxna får en chans att lära känna människor i sin närmaste omgivning, också i kontorskvarter. Man kan äta eller fika under bar himmel. Ett mer privat liv, medan man mot gatan har man direkt tillgång till staden. Men nu bebyggs gårdar, vilket leder till en omänsklig innerstad. Här är 3 exempel på Norrmalm.

Drottninggatan 87 – 93 mellan Rådmansgatan och Tegnérlunden. Fastighetsvärlden 190325 Fabege vill utöka kontorsytorna med gårdshus, påbyggnad mm.

Kv.Nebulosan mellan Västmannagatan och Dalagatan mittemot ICA. Immauelskyrkan vill bygga ett hus med 24 mindre lägenheter på gården emellan dem. Granskning nr 2 pågår. Boende riktar kritik mot dåligt utredda konsekvenser avseende ljusförhållanden, barnmiljö mm. Karlbergsvägen 49 strax väster om Torsgatan. Wallfast bygger ett gårdshus med 19 hyresrätter på innergården. Boende har möjlighet överklaga bygglov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *